مادر معناگرا کودک خلاق
مطالعات نشان داده که خلاقیت عنصر مهمی در زندگی کودکان بوده و می تواند در جنبه های مختلفی از زندگی نقش بسزایی داشته باشد.
چگونگی شرایط پیرامون کودکان و نحوه تعامل با آن ها می تواند بر بروز و شکوفایی خلاقیت کودکان موثر باشد و به عبارتی ویژگی های اجتماعی و فرهنگی پیرامون کودکان بر روی خلاقیت آنان می تواند تاثیر گذار باشد. پژوهشگران معتقدند برخی از ویژگی ها و شرایط اجتماعی در اطراف کودکان همچون تعامل بين مربی و کودک، استفاده از فعالیت های فوق برنامه اجتماعی (تئاتر، خیمه شب بازی،کتابخوانی، موسیقی، ورزش) و مشارکت دادن کودک در فعالیتهای کلاسی از جمله عواملی هستند که منجر به افزایش خلاقیت و نشاط در کودکان پیش دبستانی می گردند (فرهادی، ۱۳۹۲). یکی از موضوعات مهم دیگری که در ارتباط با کودکان مطرح است تقویت میزان هوش هیجانی آنان می باشد. هوش هیجانی برخلاف هوشبهری می تواند اکتسابی باشد.
زهرا شاه مرادی
مادر معناگرا کودک خلاق
در این ارتباط می توان به مطالعه ای که چوینگ چین (۲۰۱۰) انجام داده است اشاره داشت که بیان داشته نتایج عمده علمی تأثیر مثبت آموزش هوش هیجانی در رابطه با یادگیري هوش هیجانی را مورد تایید قرار می دهد. مهارت های هوش هیجانی تابعی از عوامل گوناگونی است که به نظر می رسد یکی از مهمترین مسائل در این حوزه تاثیرگذاری والدین بر ایجاد و شکوفایی این گونه از مهارت ها می باشد. مطالعات نشان داده که هوش هیجانی مادران بر افزایش هوش هیجانی فرزندان تاثیرگذار می باشد (گنجی و هدایتی، ۱۳۹۱). همچنین برخی از مطالعات نشان داده که میان خلاقیت و هوش هیجانی نیز می تواند رابطه وجود داشته باشد.
در مطالعه ای که ذکریایی و شریعتمداري (۱۳۸۷)انجام داده اند نشان داده شده است که هوش هیجانی می تواند تابعی از خلاقیت کودکان باشد و خلاقیت بر روی شرایط روانی، عاطفی، اجتماعی، شناختی و رشد استعداد هوش هیجانی تأثیر گذار است
پایان نامه
امتیاز بینندگان:۵ ستاره